Genel, Sabun

Kaliteli Defne Sabunu Nasıl Anlaşılır ?

Hakiki Defne Sabunu Nasıl Anlaşılır?

YENİ YAZIMIZI OKUYUN 2021 GÜNCEL >> BURADAN OKUYUNUZ <<

Hakiki Defne Sabunu Nasıl Anlaşılır ?


Kaliteli Defne Sabunu Nasıl Anlaşılır?

Son zamanlarda kimyasal yollar ile üretilen sabunlar piyasada yeterince bulunmaktadır. Hataybook.com olarak sizlere Hatay Antakya’nın doğal defne sabununun özelliklerini ve kalitesinin nasıl anlaşılabilir olduğunu anlatacağız.

İçinde defne yağı bulunmayan, içeriği de tamamen kimyasal olan sabunları “defne sabunu” olarak piyasada satılmaktadır. Doğal olmayan sabunları anlamanın ilk yolu fiyatı…


Sipariş Ver , Kapıda Öde!

 Nakit Ödeme / Yurtiçi Kargo

 


 

Gerçek Defne Yağı Kullanılmalı

Gerçek doğal olarak üretilen Hatay Defne Sabunu, Defne adı verilen ve yaz-kış yeşil kalan ağacın meyvesinden yapılır. Defne meyvesi yazın ortalarında hasat edilir. Toplanan bu ürünün yaklaşık olarak 9-10 kiloluk kısmının kaynatma işlemi sonucunda 1 kilo organik olarak katkısız defne yağı elde edilir.

 

Bu nedenle defne yağının kilosu piyasada ortalama 100 ile 150 TL arasında satılmaktadır.

Orjinal Defne Sabunu içerisinde Defne yağı kilo başında ortalama %20 ile %100 arasında olur . Bu iki maddenin fiyatını göz önünde bulundurursak kilosu 20 ile 35 TL arasında bulunan Defne Sabunları kimyasal yollarla veya zeytinyağı, defne yaprağı ile yapıldığını düşünebiliriz.

Defne Sabunu Yerine Zeytinyağı Sabunu

Defne sabununun kaliteli olup olmadığını anlamanın diğer yolu ise kokusuna bakmak. Lakin kaliteli olmayan defne sabunlarında kokusunun olması için defne yağı yerine defne yaprağı kullanılmakta; zeytinyağı ağırlıklı bir sabun elde edilmektedir. Bu nedenle, düşük fiyatlı defne sabunuyla karşılaştığınızda defne sabunu yerine zeytinyağı sabunu olabileceğini aklınızdan çıkarmayın.

Ayrıca, sabun koku içerisinde defne bitkisi ve zeytinyağı haricinde başka bir nota olmaması gerekmektedir.

Hataybook.com ürünleri olarak katkısız Defne sabunun yapımında 3 temel madde kullanılmaktadır; Defne yağı , zeytinyağı ve sabun mayası olarak bilinen köstik ( kimyasal adıyla sodyum hidroksit ) yer alır.

Hataybook.com defne sabunlarında açıklama kısımlarında belirtildiği oranda ortalama %20 ile %100 defne yağı oranı bulunur ve gönül rahatlığıyla sabunlarımızı tercih edebilirsiniz.

 

Hakiki Defne Sabunu Nasıl Anlaşılır ?

İlgili Mesajlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir