Blog

1 Kilo Sabun Bazından Kaç Sabun Çıkar?

1 Kilo Sabun Bazından Kaç Sabun Çıkar?

 

Sabun, insanların kişisel hijyenlerini sağlamak için yüzyıllardır kullandığı bir üründür. Endüstriyel gelişmelerle birlikte sabun üretimi daha erişilebilir hale gelmiş ve yaygınlaşmıştır. 1 Kilo Sabun Bazından Kaç Sabun Çıkar? sorusuna gelecek olursak bir kilo sabun bazından kaç sabun elde edileceği, kullanılacak ek yağ ve esansın miktarı ( defne, ardıç, bıttım, zeytinyağı gibi) her birinin yoğunluğu farklı olan yağlar farklı çeşitte sabun yapımı için farklı oranda sabun bazı kullanılmaktadır.

Ev yapımı sabunlar için zeytinyağı, su, kostik soda gibi malzemeler kullanılarak kolaylıkla üretim yapılabilir. Bu malzemeler belirli bir sıcaklıkta eritilir ve uygun kalıplara dökülerek sabunlar şekillendirilir.

Kullanılan yağ ve esansın oranı dışında sabun bazı yapılacak sabun kalıpların boyutu ve şekli ( gramajı) ,elde edilecek sabun miktarı da etkiler.

Kullanılacak kalıpların gramajı bir kilo bazdan kaç adet çıkacağına bağlı olarak değişecektir. Örneğin 100 gramlık kalıplar 1 kg sabun bazı için 10 adet sabun çıkarabilir. 200 Gramlık kalıplardan ise 5 adet sabun çıkar ve bu kalıplar oldukça büyük olur. 200 gramlık sabunlar 1-1,5 ay kullanılabilir.

Sabun adeti kalıpların boyutlarına ve şekillerine bağlı olarak değişiklik gösterecektir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir