Sabun

Defne Yağı Sabunu

Hatay Defne Yağı Sabunu Nasıl Yapılır ?

 

Hataybook.com ürünleri olarak katkısız Defne yağı sabunun yapımında 3 temel madde kullanılmaktadır; Hakiki Defne yağı , zeytinyağı ve sabun mayası yer alır.

 

Defne sabunlarında kullanılan sabun mayası sabunun katılaşıp kalıp haline gelmesi için zorunlu bir maddedir ve sağlığa zararı bulunmamaktadır. Meşe külü içerisinde oransıtız olarak bulunan kostik, sabun yapımında kullanıldığı zaman sabunda ya çok kostik olmaktadır ya da az kostik olunca sabun geç katılaşmaktadır.

 

Sabunlarımızda meşe külünden özel olarak ayrıştırdığımız kostiği, belirli oranlarda yağ oranına göre kazanlarda pişirerek sabunları üretmekteyiz. Defne yağı sabunu içerisinde orana göre %20 – %50 – %80 ve %100 defne yağı bulunmaktadır. Kalan oranı ise zeytinyağı tamamlamaktadır.

 

Hakiki %100 Yerli olan Hataybook, defne sabunlarını nasıl yapıyor?

 

 

Yağın asitlik derecesine bağlı olarak belirli oranda kostik madde kullanılmaktadır. Defne yağı oranı %20 ile %100 arasında kullanılmaktadır. %100 Defne yağından yapılan sabunları sitemizden inceleyebilirsiniz. Defne yağının kilosu 100-150 TL arasında değişmektedir. Bu nedenle orjinal defne sabunlarının fiyatları yüksektir ve içerdiği defne yağı oranına göre fiyatı değişmektedir.

 

Defne sabununun yapımı iki şekilde gerçekleşebiliyor; karıştırma yöntemiyle şoklama olarak veya kaynatarak yapılan yöntemdir. Tüm sabunlarımızı büyük kazanlarda kaynatarak üretmekteyiz. Böylece sabunun kostik oranı az ve sabun 1 hafta içerisinde kullanıma hazır hale gelmiş olmaktadır.

Defne yağının kalitesi sabunlarda koku olarak kendini belli etmektedir. Organik bir defne sabununda zeytinyağı dışında ticari amaçlı başka yağların karıştırılmaması gerekmektedir.

Kaliteli ve organik defne sabunun adresi : Hataybook.com

 

Tüm Defne Sabunlarımız : hataybook.com/hatay-defne-sabunu

 

Defne Sabunu 6 ADET %100 Defne

 


 

Defne Sabunu 6 Adet ( %50 ) 1kg

İlgili Mesajlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir